090226

Jag är nu helt klar med psykologin, fast jag är inte nöjd med det jag skrivit men men. Jag har i alla fall gjort hemtentan nu :)
Mamma tyckte de va bra så det är bara hoppas att läraren tycker det med, så länge jag inte får IG då är jag nöjd det räcker med ett endaste litet G till och med G- går bra. Bara jag slipper skriva om eller komplettera det med något annat arbete.

090226

Jag är nästan klar med psykologin, är över lycklig för det. Måste bara komma på lite till, den ska in imorgon så. Huvudvärk idag igen men imorgon ska jag till skolan även om jag har det.

090225

Längesen jag skrev men har inte haft tid eller ork. Min värld känns lite upp o ner just nu av någon anledning.
Just nu håller jag på med min hemtenta i psykologi och jag fattar ingenting. Detta är första uppgiften:
"Föreställ dig att du är mentor för en elev som precis börjat sitt första år på gymnasiet. Din uppgift är att ge honom/henne goda råd om studieteknik. Vilka råd skulle du ge och varför? Utgå från perception,inlärning och minne."
Jag fattar ingenting, nån som är bra på psykologi som läser detta? Har i alla fall börjat skriva nu men vet inte om jag får med det jag ska egentligen men men, huvudsaken är att man gör uppgiften. Den andra uppgiften är lättare och den är jag nästan klar med, man ska analysera en reklambild, mycket lättare men egentligen vet jag inte om jag fått med det jag borde där heller. Huvudvärk har jag med och känner mig väldigt trött fast jag sovit ganska mycket idag.
Ebba tycks må bra nu men hon förstår fortfarande inte sina begränsningar, hon hoppar och far. Har inte heller längre kvar någon medicin till henne för den satte Brisen i sig, 9 tabletter på en och samma gång :O Ebba hade i alla fall hunnit fått så många som hon skulle ha så det va ju tur.
Nu ska jag återgå till psykologin och se om jag fattar nåt.

090219

Sitter just nu i vardagsrummet i soffan med Ebba brevid mig, hon hoppa upp där fast hon inte ens får hoppa just nu. Min lilla tjej är nyopererad och förstår inte riktigt sina egna begränsningar. Vi åkte till veterinären idag och han kollade och kände, han va osäker på om det va tumörer redan innan men han bestämde sig för att ta bort dem på ena sidan för det gick inte att ta bort på båda sidorna på samma gång. Ebba fick 4 sprutor hon stod stilla då och sa inte ett ljud, mattes duktiga tjej, sen fick vi sitta med henne ett tag tills hon blev lite dåsig och då kom veterinären och hämtade henne för hon skulle sövas och vi skulle åka därifrån. Ebba som är så matte tokig ville inte riktigt gå ifrån matte men på något sätt måste dom fått henne och gå in i rummet där hon skulle opereras. Veterinären sa att han skulle ringa när det var klart. Vi åkte ut till Öregrund, hade tänkt fika , men det var så dött där så hamnade i Östhammar igen. Gick in på en mack och köpte mackor, åt i bilen och sen gick vi in på något köpcentrum, fanns någon affär med alltmöjligt i och sen gick vi in på granngården (odal heter det för mig) och när vi var där inne så ringde veterinären och sa att jag kunde få komma och hämta min hund nu som då låg och ylade och väntade på sin matte. Vi åkte dit och när jag kom in i väntrummet så hörde jag hur hon ylade, veterinären visade oss vart hon var och där låg min lilla tjej på golvet och små viftade på svansen. Sen blev det betalning och att få ut Ebba till bilen, fick lyfta in henne, hon var ganska drogad. Kan ju säga att hon inte är särskilt förtjust i att ha tratt på sig men hon behöver ju bara ha det i 12 dagar. Väl hemma kunde hon inte direkt slappna av även om hon behövde så har suttit med henne i vardagsrummet nästan hela tiden, just nu sover hon och knölarna är iväg skickade på analys. 

090216

Fick tid hos veterinären på torsdag, blir nog operation då med. Ebba får i alla fall inte äta något efter kl. 18.00 på onsdag, hur nu det ska gå? Matglad hund som hittar något att tugga på överallt och gör hon inte det så slickar man på väggen eller golvet :S

Ringde massa telefonsamtal idag, till två olika veterinärer,agria och så flyttade jag min tid hos tandläkaren. Summan som det skulle slutat på om man åker till ultuna chockade mig rejält, 13.000-14.000 kr men ska åka till en annan där det skulle gå på ca 6000-8000 kr. Tur att hon är försäkrad så att det mesta betalas av agria.

Har inte mått så bra idag heller, förkylning/influensan slog till igen i lördags, fick ungefär 39 graders feber. Både Adde och jag låg i sängen och var sjuka, sen på söndagen så hade jag feber på förmiddagen men på eftermiddagen så försvann den. Nu hostar jag mest men tror att jag hade feber imorse, hade bara inte ork för att kolla.

090213

Var hos veterinären idag, vi va där i ungefär en kvart. De kände på henne och sa att det antagligen är cancer men att hon har goda chanser (men har ändå gråtit massor efter). Jag fick typ betala 250 kr för något jag redan visste, att hon antagligen har juvertumörer. Men veterinären sa att han var med och röntgade hundar förut, de va hundar under 8 år och inte på någon av dem hade det spridits till lungorna, så hoppas det inte gjort det på Ebba heller. Han rekommendera mig i alla fall att åka till ultuna och röntga och operera henne, antagligen måste man ta bort hela juver raderna och livmodern. Ska försöka beställa tid imorgon.

Ebba, matte älskar dig så mycket att det är obeskrivligt <3

090211

Ena knölen på Ebbas mage har växt, man kan se den nu och det känns verkligen inte bra. Är väldigt orolig för henne men ska ju i alla fall till veterinären på fredag. Mamma sa att jag kunde sova hos Adde imorgon om jag ville och visst vill jag men samtidigt vill jag sova hemma med Ebba, så ska göra det.

Körde ett ganska jobbigt step-up pass idag på idrotten, svettigt var det och när vi höll på med utfallssteg så försvann mitt knä bara under mig så ramla ihop, bakåt mot väggen. Ganska läskigt och vet inte varför det hände.

Ska snart gå och duscha men först kolla klart på Top model 11.

Matte älskar dig Ebba <3

090210

Har precis duschat, håret är flätat (slipper borsta det imorgon), kläder jag ska ha på mig är framtagna och klockan är ställd på 04.00. Ebba ligger och sover på sin dyna, en halv madrass med en pläd över. Är fortfarande orolig för henne men inte lika mycket, försöker ta en dag i taget. Nu ska jag prata lite mer med Adde och sen ska jag sova eftersom att jag ska upp så tidigt.

Jag älskar min lilla vovve <3

090210

Fick tid hos veterinären på fredag, så ska åka dit med Ebba då och hoppas på det bästa. Kände på hennes mage idag igen, kände ingen förändring, vilket är både positivt och negativt.

Har jättemycket att jobba ifatt i skolan och så är man inte riktigt på topp själv så känns lite jobbigt just nu. Sportlovet är verkligen efterlängtat, bara 3 dagar kvar i skolan tills dess...



Matte älskar dig Ebba <3

090209

Hittade mera knölar på Ebbas mage idag och en knöl har vuxit, ringde till några veterinärer men fick inge svar nu på kvällen. Skulle vilja åka in med henne redan nu, vill veta vad det är hon har. Rädd för att det ska vara cancer men hoppas det är något annat. Matte älskar dig så mycket Ebba <3

Orkar inte riktigt med skolan nu heller, man missar så mycket när man är sjuk. Men har äntligen fått ett datum som jag ska göra psykologiprovet i alla fall. Orkar inte skriva mer nu...


090208

Kom precis upp ur ett varmt, skönt bad. Jätteskönt!
Är orolig för Ebba, kände några knölar på hennes mage imorse. Ringde veterinären och frågade vad det kan vara, hon sa att det antingen är juver tumörer eller att hennes lymfkörtlar har svullnat upp. Jag hoppas det är lymfkörtlarna, ska kolla knölarna under 1-2 veckor, är de kvar eller blir större så måste man åka in med henne och röntga lungorna och se om det spridit sig. Jag hoppas verkligen det inte är någon fara.

Matte älskar dig Ebba <3

090205

Sjuk,sjuk,sjuk men på bättringsvägen :) Ingen skola imorrn men på måndag ska jag vara tillbaka i skolan, då måste jag ta tag i ganska mycket saker.Till exempel:
  • Skriva klart arbetet om stress
  • Psykologin
  • Engelska provet
Imorgon kväll kommer Adde hit efter att han varit med sina kompisar och bowlat. Längtar <3

090204

Jag tror jag har druckit flera liter te under de senaste dagarna och massa varm choklad. Sen tyckte mamma jag skulle äta apelsin för att få i mig C-vitaminer, jag sa att jag inte ville äta en hel apelsin själv då sa hon att hon kunde äta någon klyfta. Hon gick och skar upp sen kom hon in med tallriken, jag hann äta två klyftor medan hon stoppa i sig 10 eller nåt :O

090204

Just nu sitter mamma och säger att jag inte ska prata, men kan inte låta bli. Det är som att säga till henne att hon inte ska dricka kaffe. Visserligen borde jag spara på rösten för jag låter som någon som precis kommit in i målbrottet, är ganska sjuk. Rösten svajar bara och nu har jag börjat fått ont i ena lungan, (lunginflammation??). Hade velat gå till skolan imorrn men det satte mamma stopp för, inte säkert att jag skulle orka heller, blev helt matt av att gå ut med hundar och av att trycka in alla mina kläder i garderoben. Hoppas jag kan gå på fredag, har engelska prov då i prefix och suffix, har dessutom psykologi då med och den kursen slutar snart. Har också missat provet i psykologi, har inte fått reda på än när jag ska göra de heller. Nu ska jag gå och fixa te och försöka att låta bli att prata men alla som känner mig vet att det sistnämnda inte kommer att funka, pratkvarn.

;)

090202

Jag är sjuk! Näsan bara rinner, ont i halsen, hostar, nyser och fryser. Hemma från skolan idag och blir nog hemma imorrn, ska nog iaf kliva upp imorrn och se hur jag känner mig.

Athos och Ebba började slåss idag, Athos försökte våldta henne och när hon sa ifrån börja han slåss, blev till att slita tag i Athos och säga till Ebba att jag kunde fixa de, vi jobbar i team (enligt henne). När jag fått isär dom så hade Ebba stora tuffsar av Athos hår i munnen men annars syndes ingen direkt skada på dem.

Imorrn så har jag och Adde varit tillsammans i 9 månader <3

;)

RSS 2.0