090628

Känner inte riktigt för att skriva så varför jag gör det är ju en bra fråga?

Funderar på att ta upp lydnaden med Ebba igen, kanske gå tävlingslydnads kurs igen i höst. Men vi får se. Idag har det mest varit sol och bad för min del och sen på kvällen åkte vi ner till hundklubben och tränade. Tränade både lydnad och agility. Blev lite nervös när vi skulle köra platsliggning för Ebba låg brevid en hund som hon inte direkt gillar men hon var duktig och låg stilla. Tränande studshopp sen och körde en bana i agility. Athos åkte också på att prova studshoppen, det var 6 st hinder i rad som stod väldigt nära varandra så hunden hinner knappt landa innan den ska hoppa igen. Första och andra rundan med Athos gick bra men sen blev han för lycklig och bara studsade upp och ner. Han försökte nog även ta blodprov på mig för han råka bita mig precis i armvecket i all den där lyckan över att få köra agility.

090628

Boken är utläst nu. Man kan säga att jag fastnade några timmar i den. Ett tag förstod jag ingenting av den, vem det var som var mördaren m.m, men sen under de sista sidorna föll allt på plats som det alltid gör i deckare. Nu blir de att gå och lägga sig så godnatt...

090627

Ja i förra inlägget så skrev jag ju att jag skulle lägga mig och läsa (det var ju inatt) och jag kan ju tala om att jag bara läste en sida och sen sov jag. Var nog ganska trött. Annars är det väldigt svårt att släppa den där boken för jag har verkligen fastnat i den. Idag har jag mest solat och badat och varit irriterad på mig själv för att jag sov så länge imorse. Mammas kompis Mona var också över och då satt mamma, jag och hon på verandan och pratade och åt glass. Man fick höra mycket kul om deras upptåg för många år sedan, bland annat hade dom fångat en häst som inte alls behövde bli infångad då det var en ute och tömkörde den. Mona hade kastat sig fram i mörkret och tagit tag i den och sagt jag fångade den. Då hade dom hört en röst som sa du kan släppa nu. Jag skrattade jättemycket, för dom 2 har gjort mycket galet och knäppt. Jag tänker inte ens gå in på allt ;)

090627

Nä. fy va trött jag är. Nu blir det sängen med min spännande deckare,Tyskungen skriven av Camilla Läckberg. Kommer säkert somna med boken i handen men vad spelar det för roll. Eller så kommer jag fastna i den totalt och läsa ut den under natten ;)

090626

Jag var alldeles för trött för att skriva något igår när jag kom hem från bion, blev kvar på stan ett tag och sen hade jag dessutom sällskap här hemma. Filmen var i alla fall jättebra, helt klart sevärd. Har kommit fram till att jag gillar sådana filmer, det ska va action,humor och kärlek med. Det är det som gör en riktigt bra film enligt mig. Ja, dagen idag då, jag och mitt nattsällskap vakna vid 9 av att min fru ringde mig, jag förstod precis ingenting. Hon ville att jag skulle försöka skicka sms till henne vilket inte gick så tror att det var något fel på comviq imorse. Badat och solat sen då och även gått med Ebba, har varit så väldigt varmt ute idag men man ska inte gnälla. Mycket bättre med sol än bara regn. På kvällen så var det lydnadstävling på hundklubben och jag skulle skriva för domaren. Det gick helt okej och det roligaste med att skriva var nog att se hur bra det gick för mamma med både Akira och Brisen, Akira kom 6/16 hundar och Brisen 6/8 st. Brisen hade precis blivit skrämd av att någon sköt, hon är väldigt skotträdd. Passa på att säga grattis till mamma och Akira till Lp1, dags att lära in 2:ans moment nu. Blir nog till att sova snart för är trött...

090625

Skrek ett antal gånger under morgon promenad med Ebba och Athos, vi stötte nämligen på 2 st ormar. Jag hatar ormar, är så rädd för dom. Blir inget solande idag för jag brände mig så mycket igår och senare idag så blir jag hämtad och ska åka på bio och hämta min cykel i stan. Skriver mer sen när jag varit på bio, ska se nya transformers filmen.  Har även varit mycket skratt under denna förmiddag då jag haft min fru i telefon hela tiden, mycket sång och prat med en dator. Läs själva på min frus blogg. Ni hittar den under länkar lite längre ner på sidan, Kattis.

090624

Idag vaknade jag sent, vid klockan 10.00. Många kanske tycker det är normalt när det är sommarlov och så men det är faktist inte riktigt likt mig. Blir att ställa klockan imorgon och gå upp tidigare för att gå ut med Ebba innan det blir för varmt. Gick med henne vid 11 imorse och det var på tok för varmt redan då. Dagen har mest bestått av sol och bad. Tror jag har solat i ungefär 5 timmar och badat i poolen ett antal gånger under de timmarna. Råkade somna i solen med ett tag så kan ju tala om att det bara svider lite på min rygg nu men men, sånt man får ta. Skulle precis klia mig på ryggen, glömde att jag bränt mig fast jag just skrev det, och långa naglar mot en bränd rygg är inte skönt kan jag tala om...

090624




090623

Oj,oj, oj vad mycket kul jag har haft de senaste dagarna och det är tack vare helt underbara människor :)

Orkar inte gå in på allt roligt som hände i Rörvik i stugan och inte heller allt efter det. Men lite kan jag väl berätta. Blev bland annat att bada i havet i lördags, det var kallt som sjutton men men en utmaning är en utmaning. Ebba har stormtrivts, hon har varit ensam hund och fått badat varje dag. Måndag kvällen bestod bland annat av att spela kubb och jag har aldrig skrattat så mycket och aldrig blivit så psykad, därav allt skratt. Ja, dagen idag då. Blev till att åka hem, skjuts ändå fram till dörren av Poffen. Så varmt ute så vi bestämde oss för att bada i poolen, väldigt kallt men hade ju inget problem med att doppa mig då jag blev nersliten från stegen. Skrek nej,nej,nej och sen nästa stund var jag under ytan, jag som satte upp håret för att det inte skulle bli blött. Det funkade ju bra, eller inte haha. Agilitycup nu på kvällen, hoppklassen idag och Ebbas kondition har nog blivit bättre för vi tog oss runt på 31.81 sekunder och var dessutom felfria. Vi vann dagens cup i large, var 7 st hundar i large men ändå :)


090618

Längtar fortfarande till midsommar men imorgon är det dags :) imorgon åker vi!!

090617



Blondie längtar till midsommarafton



Fick en så kallad soundbag av pappa idag, jättebra ljud. Bara ett fult
märke där prislappen suttit.

090617

Vilken dag, vilken dag säger jag bara. Det började med att jag gick upp klockan 8 för att ut och springa med Ebba, väl ute så skrämmer vi mamma som var ute med Athos,Brisen och Akira. Mamma såg helt plötsligt en lös hund komma springande mot sig och visste inte vart hon skulle ta vägen för man orkar inte hålla dom där 3 hundarna själv. Sen såg hon att det bara var Ebba så då kunde hon pusta ut. Sen blev det inge mer springande den rundan för gick med mamma istället. När vi senare skulle in till stan så skulle vi prova våra mopeder (vi har 4 km ner till bussen och våra mopeder har varit konstiga) men dom lät som om dom skulle rasa vilken sekund som helst. Vi hade väldigt bråttom till bussen så vi bestämde oss för att gå, tog 35 min att gå så vi slog vårat eget rekord och hann med bussen. Köpte 2 par leggings på stan ett par korta gråa och ett par svarta långa. Sen skulle det handlas mat med och då var pappa sen från jobbet och det var han som hade pengarna så mamma och jag gick runt inne i mataffären och kollade på alltmöjligt bara för att försöka fördriva tiden. Väl hemkommen så tog jag en cykelrunda med Ebba, konditionsträning för henne. Hon sprang på väldigt bra idag men så fick hon ju 2 badpauser med då hon faktist simmade. Hon har nästan aldrig gjort det förut så det blev mycket beröm från mig.


090617

Dags att sova nu känner jag. Är dels trött och så ska jag upp om några timmar och ut och springa en runda med Ebba, lovely.

Godnatt <3

090616

Jag längtar till midsommar, jag längtar något så fruktansvärt till midsommar. Hoppas och vet att det kommer bli så kul :)

Idag kom äntligen solen fram, efter flera dagar av regn och kyla så var solen här. Fast så värst varmt har det ju inte varit men sol i alla fall och det är alltid något. Tränade lite agility med Ebba och Athos också. Ebba gick det bra med men Athos, ja vad ska man säga. Han blev så ivrig så han bara tjöt, var tvungen att lägga ner hunden och gå därifrån ett tag bara för att lugna ner mig och honom kanske man ska tillägga. Kom nyss in med Ebba från en cykeltur, tränar upp hennes kondition men märkte att det var ganska ansträngande att cykla det snabbaste man kan och samtidigt jaga på en hund. Jag cyklade framför henne och ropade så fina uppmuntrande ord till henne så att hon skulle skynda sig. Och ja det gick ju bra, var bara ett litet problem. Varje gång jag ropa på henne så vände jag mig om och kollade så det blev lite vingligt ibland på cykeln...

090615

Ni fick mig att inse något, något jag inte ens tänkt på själv förrän ni påstod det. När du påstod det så kunde jag ju inte hålla tillbaka leendet även fast jag försökte, tecken på att man håller på att falla? Ja kanske, kanske kan det funka. Kanske inte men det återstår att se...

090615

Idag var det bland annat tandläkarbesök på schemat. Mitt kortaste tandläkarbesök någonsin, satt i väntrummet i en kvart och sen fick jag komma in o sen gå ut igen. Ja och gapa lite snabbt med, allt dom sa va att det såg bra ut och att jag skulle komma tillbaka i september. Onödigt besök? Ja jag tyckte i alla fall det men vad vet jag. En bänk på stora torget i uppsala blev sen min bästa vän för där fick man sitta och vänta jättelänge på Kattis, nej flicka lilla jag säger inte att du va seg men nej säger jag,du va inte det... ok då du va det. Spårade bara lite på en gång, mötte upp Poffen o sen Erik, låt oss säga Greger, spårade bara ännu mera o sen köpte vi engångsgrillar och massa mat för vi åker nämligen bort över midsommar :)

090615

Fick just veta att det ser ut så här nere på hundklubben

Brisen var ju i alla fall nöjd. Hon älskar att springa runt och plaska & simma i
diken och pölar. Vilket Ebba också gör kom jag på...

Den här planen är ändå ganska stor, så det är väldigt mycket vatten

Bara lite mycket vatten kanske och vi som har agilitycup imorgon,som tur är så ser tydligen inte agility planen ut så här men den är blöt den med. Kul kul eller inte...

update: Blir ingen cup imorgon...

090614

För en kvart sen var allting bra, för en kvart sen skrek jag av skratt . Men den kvarten,det skrattet,den glädjen är långt borta nu. Tårarna strömmar nerför kinderna och vägrar sluta rinna, varför läste jag? En dum fråga som jag ställer mig själv, som ekar i huvudet, varför i helvete läste jag?

090614

Kom just på att jag ska till tandläkaren imorgon, "tandställnings tandläkaren". Det är ju skönt att rälsen är borttagen, finns inget dom kan spänna men dom kommer säkert gnälla över att jag inte använt plastskenan som jag ska för det skulle inte förvåna mig om de kan se att jag inte gjort det. Tråden som ligger bakom tänderna ska/kan dom inte heller göra något åt så vet faktist inte riktigt varför jag ska dit ens? Efter tandläkarbesöket blir det till att träffa min fru Kattis (ja om ni inte visste det så är jag faktist gift, inte särskilt seriöst men men :P allt dök upp i en sång). Ska släpa med henne till ett antal affärer, vissa helt onödiga bara för att plåga henne, haha nej då jag är så snäll så :)


Skräckblandad förtjusning

090614

Tävling igår i Upplands väsby. Ebba var jätteseg, fick väldigt långsamma tider i båda klasserna och lika många fel. I agility så fick vi 10 fel och en tid på ca 48 sekunder, kom på 9:a av ca 27 hundar. I hopp så blev det 10 fel, ca 49 sekunder och kom 11:a av ca 30 hundar. Det är ju ett helt ok resultat men måste verkligen få upp hennes kondition mer. Det var ju inget trevligt väder som det bjöds på heller under dagen däremot bjöds det på väldigt trevligt sällskap under kvällen ^^

090613

Tävling idag! Ja, senare idag mycket,mycket senare idag. Om ca 11 timmar går jag banvandring men först ska man sova och ja det behövs nog efter denna dag med mycket träning och ett bad i poolen. Fast det badet var väldigt,väldigt kallt men så väldigt,väldigt skönt efter springturen...

090610

Idag har det bara regnat och regnat och regnat, inte roligt alls bara helt värdelöst. Hade ungdomsträff på hundklubben nu på kvällen och egentligen skulle jag åkt moppe dit men som tur var hann pappa hem så jag fick skjuts. Väl där så var det inte alls många som kom, vilket var väldigt tråkigt. Efter dom andra åkt så tränade jag lite agility med Ebba, samma bana som vi tränade igår på träningen. Både hon och jag kunde den utantill så ändrade lite. När vi skulle köra platta tunneln så tänkte jag inte på att den va blöt så körde den med henne en gång och sen kom hon ut och ruskade på sig och vägrade gå in i den igen men fick igenom henne några gånger sen och det var tur eftersom att vi ska tävla på lördag. Hade inte varit så kul om hon fått för sig att platta tunneln var farlig.

090610

Jag förstår mig inte på dig, tyvärr :(

090604

Nu har det regnat hela j*vla dan, jag är så less på regn. Regn,blåst och kallt, det är sommar för f*n. Annars då? Ja annars är jag glad ;)

090604

Min första sommarlovsdag idag och det har regnat och blåst precis hela dagen. Känns mer som höst än sommar, man kan ju bara hoppas att det vänder. Eftersom att vädret var så tråkigt och man inte hade så mycket annat att göra så städade jag i mitt rum. Det var väldigt dammigt kan jag tala om, brukar inte damma särskilt ofta men kände mig tvungen att göra det idag med tanke på hur det såg ut...

RSS 2.0