090728

Sanna har fått upp ögonen för lättförtjänta pengar. Plocka blåbär och sälja till folk! Okej, det är faktist ganska tråkigt att plocka och rensa blåbär men det funkar faktist. Och okej, än så länge har jag bara 2 kunder men dom betalar bra. Men det säljer faktist bättre an vad man tror.
Idag har jag och Ebba varit ute och sprungit på morgonen innan frukost, det gick bra men fy så jobbigt de var då jag inte hade gjort det på jättelänge. Var väl ute en 40 minuter och sen så blev det frukost. Sen fick jag ett nytt "uppdrag" om att plocka blåbär så tog min bärplockare som jag för övrigt fick igår och gav mig ut i skogen. Efter 2 och en halvtimme i skogen hade jag fått ihop 5-6 liter blåbär så då gick man hem. Kan ju också nämna att mamma och alla 4 hundar var med ute i skogen. Sen skulle blåbären rensas men hann bara rensa 4 liter på en timme så får ta resten imorgon, anledningen till att jag inte hade tid att rensa blåbär var för att jag skulle ut och övningsköra. Ja och det, ja vad ska man säga... Okej, det gick åt helvete först men sen funka det faktist väldigt bra. Har aldrig kört så här långt som jag gjorde idag så det var kul även om jag var alldeles skakig efteråt. Men jag måste bara säga en sak till er tjejer, övningskör aldrig med humörsvängningar! Tro mig jag vet hur det är efter idag ;) 

090727

Jag klarade det, lyckades både plocka och rensa 10 liter blåbär till idag. Sen bar de av hem till mormor och lämna dom till henne, 500 kr fick jag för det :) Det är ju liksom 50 kr per liter :O

Den här veckan är det massa skoj inplanerat. Övningskörning på tisdag kväll, kryssning på onsdag och bio på torsdag kväll. Kul kul, något som är mindre kul är att det bara är 3 veckor kvar av sommarlovet. Fast på nåt sätt ska det ändå bli skönt att få nåt slags fasta rutiner. När jag har sommarlov så vet jag knappt vad det är för dag ens. Vet inte riktigt hur jag ska vänja mig vid att gå upp tidigt igen men det löser sig nog. Fick också mitt presentkort från gratismakeup idag, 250 kr på kicks men vad jag fick kämpa för det. Inte bara för att få ihop poängen utan dom påstod ju att det var nåt fel med mina poäng med fast det inte var det. Ibland hjälper det att vara påstridig...

090724

Jag blir så förbannad, att det ens finns så omogna människor att dom går in på någon annans internet sida (i detta fall min bilddagbok) och ändrar lösenord och allt så att jag inte kommer in där. Aja, gjort en ny nu och bytt lösenord på alla ställen men ändå, att man kan vara sådär omogen. Det borde ju vara straffbart. Vet ju ändå vem det är, hör när du ljuger för mig faktist. Tyvärr så står ju mina ord mot hans och min gamla bilddagbok får jag nog inte tillbaka. Fast vet ni, det spelar ingen roll. Fanns så mycket gammal skit där. Men det är just grejen att man ens gör det som stör mig som mest... 

090723

Det gick bra med blåbären fast ingen anmälde sig frivilligt till att hjälpa till men jag klara det på bara nån timme. Fast det var helt och hållet utan hjälp, nästan förvånad. Ja, då var 4 liter plockade, rensade och klara bara 6 liter kvar då. Vad har jag gett mig in på? Tur att jag får pengar för det :)
Vi har 10 kattungar här hemma, nån som vill köpa katt?

090723

Hej hej, jag skriver :O

Har varit ute på förmiddagen och plockat blåbär, typ 4 liter så ska rensa det senare fast har ingen lust. Kan det finnas något tråkigare än att sitta och rensa blåbär? Om det ändå vore 4 liter jordgubbar, då skulle det både gå fortare och vara lättare. Mamma och jag planerar att åka på en endags kryssning nån dag nästa vecka så längtar. I helgen fyller pappa år och mammas och min present som varit planerad och klar i en hel månad gick åt skogen men vi fixar annat vi. Nä nu väntar blåbären, nån som vill hjälpa? Snälla?

090717

Hej fröken frånvarande här! Jag och Ebba har rymt till Poffen, för er som inte visste det. Idag har vi varit inne i stan och suttit på bryggan med min fru och min frus älskare, ätit mjukglass,lyssnat på musik, skrattat (vilket är ganska givet när jag och min fru träffar varandra,haha tändare host host) och haft allmänt roligt åt några töntar (som vi inte nämner nå namn på här) och åt några alkisar. Roliga alkisar inte läskiga. Som tur var. Den enda anledningen till att jag skriver är för att jag har tråkigt, bara så ni vet det. Har varit och badat i nån sjö 3 dagar i rad nu, mysigt mysigt. Fast det var nog roligast idag. Detta är till mamma så ni andra sluta läsa om ni vill. Mamma, jag har ingen aning om när jag kommer hem. Går de bra med tjejorna och Athos där hemma?

Ja, jag kanske skriver mer senare. Eller imorgon, eller vem vet, kanske om några dagar...

090711


Ebbas nya halsband

090711

Idag har jag varit på hundklubben och tränat och gått promenad. Tränade bara lydnad idag och så blev det hundbad för det är nämligen översvämning på planen. Blev ingen agility idag eftersom att jag var där igår och tränade det, det blev också hundbad igår men då hade jag ingen kamera med mig. Annars då idag, vad har hänt? Nej inte mycket direkt, har ätit glass med jordgubbar. Mycket gott. Pratat i telefon, läst en bok och mest ägnat mig åt Ebba. Blir inte mycket text i det här inlägget utan mest bilder på badande hundar.














090711

Oj vad det var längesen jag skrev. Kan skylla på att jag inte har varit hemma direkt, kom ju hem från Åtvidaberg i måndags men åkte iväg sen igen och kom hem tidigare idag. Ja, i Åtvidaberg gick det ju bra. Av Ebbas och mina 4 starter så blev vi inte diskade en enda gång och vi tog priser 3 gånger. Och så tog vi äntligen en till pinne i agility klass 1. På lördagen så råkade vi få 5 fel i agility 1:an annars hade vi fått pinne redan då, i hopp klass 2 så råkade vi få tidsfel på 2 sekunder. Vilket är helt värdelöst, man klarar en jättesvår bana men råkar ha 2 sekunder för lång tid. På söndagen så klara vi agility 1:an och klarade hopp 2:an men då var det istället flera som hade jättebra tid. Det gick i alla fall bra, över förväntan faktist.  Placeringarna minns jag inte direkt men bästa var 8:a och sämsta var 13:onde plats.


Mamma och Akira "Vi kan flyga"


Mamma och Brisen


Årets badpojke 2009


Årets badpojke 2009 - "Kan inte komma upp"


Tervligan - Från vänster: Brisen, Ebba, Akira och Athos

090702

Imorgon åker jag. Om närmare bestämt ca 7 timmar. Åker till Åtvidaberg för att tävla för tredje året i rad, ska bli kul. Vet inte riktigt när jag kommer hem men som senast på tisdag vad jag vet. Gillar det stället så sjukt mycket så hade känts tråkigt om vi inte valt att tävla där i år men nu gjorde vi ju det ändå :)

Kan ju berätta med att jag inte är singel längre, mitt hjärta tillhör numera någon som också råkar ha de mest underbara blåa ögon jag nånsin sett. Nu vet du mamma, du som har undrat så mycket och så får du veta det så här. Du kanske inte ens hinner läsa det innan vi ska åka men då kan du väl få undra över helgen med ;)

Ja, vi hörs väl när jag kommer hem för ingen dator åker med och skulle datorn åka med så skulle jag ändå inte ha något internet. Kameran och mobilen åker dock med så jag går att få tag på och det kommer finnas bilder att lägga upp när jag kommer hem...

090701

Åh va jag hatar pollen allergi, medicinen vill ju inte direkt hjälpa heller. Idag har jag egentligen inte gjort så mycket. Jag hjälpte mamma att städa, jag dammsög hela huset och hon fixade resten. Sen åkte hon iväg och jag låg och solade på verandan men råkade somna och när jag vaknade så hade solen gått i moln. Vi hade folk här på besök också ett tag på kvällen och efter att dom hade åkt och det var så pass svalt att man kunde ut och gå långt med hundarna,då var det istället massor med myggor ute. Mamma tog på sig myggmedel men jag glömde, vilket inte gjorde något för det var lika mycket mygg på mamma som på mig. Känner mig riktigt gnällig idag som gnäller på pollen och mygg men man måste faktist få vara gnällig ibland...

090701

Inte skrivit på några dagar nu (hela 2 st faktist) men i måndags så var jag och mamma in till stan och handla. Köpte skor för 300 kr och headset för 400 kr så gjorde av med en del av underhållet som jag också fick i måndags. Därefter blev det till att handla mat, när pappa skulle betala så tyckte mamma och jag att han som satt i kassan sa 6000 kr men som tur var hörde vi fel. Sen var vi lite olagliga men det skriver vi inte mer om här ;) På kvällen åkte jag hem till Poffen och sov där.

I tisdags så var jag med Poffen, åkte till nån sjö, sen hem till mig, bada i poolen, sen till hundklubben och träna agility. Tränade med Ebba och Athos och att Ebba är duktig på det, de vet jag redan men Athos var också jätteduktig. Han börjar lära sig, istället för att bara köra enstaka hinder så körde jag en hel kombination på 8 hinder med honom. Sen åkte Poffen hem och nu sitter jag här, det är onsdag och det har varit det i ca 20 minuter och jag hoppas att det inte blir något problem med att åka till Åtvidaberg. Bilen är nämligen på verkstad... 

RSS 2.0